אני שמח להציג את רשימת הסיורים והטיולים שאני עורך
נא שימו לב לאפשרות הגלילה מצד שמאל לרשימת הסיורים המלאה
אפשרות לסייע גם בהזמנת מסעדות, סדנאות ואטרקציות:
[סדנת שוקולד, מוזיקה, ביקורים במעלית הזמן ועוד.
חדש - ארוחות כריכים בפריסה לשטח ועוד!]
יש אפשרות לבנות מסלולי טיול לפי דרישת הקבוצה
חדש!! חדש!! חדש!!
סיורים מזמרים בהשתתפות הזמרת קרני אלדד, סיור 'טברנה', סיור בעקבות דמותו של אורי צבי גרינברג - ועוד
א. 'כולם היו בנאי חוץ מסורמלו'– ירושלים עם "טעם של פעם"… למה סורמלו היה נמוך? מה הקשר שלו למשה שרת ומה בין 'סטאלינגרד' לירושלים? שכונות וותיקות, דמויות ציוריות, סיפורים "מבית סבא" ועל משפחת בנאי. לסיום נרים כוסית של ערק. מסלול הסיור עובר מנחלת שבעה דרך רחוב בן יהודה לנחלאות.
ב. 'אהבה ירושלמית' - נטייל 'יד ביד', 'אונגז'ה' או 'במרחק נגיעה' כראוי בין סיפורי אהבה ירושלמיים - סיפור בין מלך למלכה - ושושלת קיסרית אחת שנוצרה... נטור קרתא, גיורת וילד אחד שהמוסד גילה... סיפור האהבה דובר העברית הראשון מזה אלפיים שנה... כיצד מים רבים שטיבעו את הטיטניק לא כיבו את האהבה... שניים עלו השמימה בסערה - והאהובה נותרה... ואם יוותר הזמן גם על מלצרית אחת נאווה - שעברה להתגורר 'צמוד' לעבודה - בבית ראש הממשלה... מסלול: מגרש הרוסים, רח' הנביאים ועד מרכז העיר.
ג. 'הטברנה של סורמלו' - סיור מיוחד בשכונות הנחלאות. יידיש, ספניולית, תימנית ושאר מיני IT... אחרי הסיור מופע של מוזיקה יוונית, אוזו וכיבוד קל. להתרגש, לצחוק, לשיר - והעיקר - ליהנות... בהשתתפות הזמרת רקליה ולהקתה.
ד. 'הבנאים שרים' - בעקבות השירים של משפחת בנאי: 'סורמלו אומר - שבנאי ישיר...' - סיור מיוחד ב'ירושלים 'הקטנה' - כיצד האח ישראל פוצץ והאחים ישראל בנו - את קולנוע רקס..., באיזה מרתף לא הפסיקו לספר סיפורים - עד שיוסי מופע שלם הרים?..., מדוע רח' האגס כבר לא קיים? ועוד כמה מילים על חוסכים, מלווים ובנאים... סיור מזמר בהשתתפות הזמרת והיוצרת קרני אלדד.
ה. 'יורדים העירה - שותים בירה' - יש כאלו הסוברים שהדבר הכי טוב לעשות בירושלים - זה למות...
אך בירושלים ידעו - ויודעים לעשות חיים! סיור בעקבות חיי הלילה בירושלים - של פעם ושל כאן ועכשיו. נבקר בבתי קפה, מסעדות ודמויות שעיצבו את הבוהמה הירושלמית והארץ ישראלית. נשמע צרור סיפורים על המקומות בהם הם ישבו, בילו, אכלו ובעיקר שתו... נציץ גם קצת מבפנים וקצת מן הצד במה שקורה עכשיו. נפגוש בית קפה מקסים עם שם של אתמול והוויה של היום [אפשר לתאם שם כוס מרק חם]. נשמע על החצר שהתחילה את הכל וממשיכה גם היום. נסיים במקום הכי מבוקש בעיר: בין חנות הירקות למורטת העופות, יושבים, ממש בלב השוק, כל הצעירים שיצאו קצת לבלות. בסוף יש לנו גם אפשרות להצטרף לחבר'ה המבלים לכוס בירה צוננת או לטפוח עם כוס השוקו הכי טעימה בעיר אותה מכינים במקום קטן עם שם גדול...
ו. 'מטחנה לתחנה' - נספר על טחנת הקמח שלא באמת טחנה - ודווקא עכשיו כשיש בה טוחן - קמח לא נמצא... נשמע על השכונה הראשונה, נבקר בכנסיה 'קמצנית' - סנט אנדריוס שמה, ולידה נלמד על הממצא הכי חשוב שאי פעם התגלה. נטפס על גבעת התנ"ך, נרד לגיהנום, נדבר על תאטרון שאף פעם לא היה מלון, נצעד במשעול היחד בירושלים שאינו על פי תהום, נשמע על סרט האימה הראשון [בעולם!] ולסיום, אחרי שנתפזר, אפשר יהיה ללגום קפה קר או חם - בזמן ההמתנה בתחנה לרכבת כשכבר שנים לא מגיעה...
ז. 'ימיו ולילותיו של אמנון דנקנר' - חדש!! חדש!! סיור מרתק המשוטט באתרי ילדותו של הסופר והעיתונאי שאהב לשנוא וידע לאהוב. אתרים שהיוו מצע לחלק ניכר מכתיבתו. דברי הבל על הבל גאגין, היכן בילתה הדודה אווה את ימיו ולילותיו, כיצד קיבל דנקנר את פרס ספיר, מילה על השפע של רינה אוסטר, הכיצד הכריע דנקנר את מלחמת עירק-תימן הראשונה ואולי עוד איזה סיפור או אגדה... סיור בעקבות סיפורים שלבטח קרו - אך מעולם לא התרחשו...
ח. 'יש דברים נסתרים...' - סיור שכמעט כולו 'נסתר מן העין' - מערות נסתרות ולא מוכרות, סודות, אגדות ואפילו אוצרות... ואם במקרה לא מוצאים את האוצר - אפשר להמתיק את הגלולה המרה בכנאפה, בקלאווה או מאפה של גבינה... סיור מיוחד בעיר העתיקה בירושלים, הכולל יהודים, נוצרים ומוסלמים והמון סיפורים. בין יתר האתרים במסלול: מערת צדקיהו, אתר שער שכם, כנסיית הקבר ועוד הפתעות. המסלול מחייב תשלום בעת כניסה לאתרים, חלקם בבעלות פרטית.
ט. 'אצ"לי או אצלח"י' – סיפורים סודיים של פעם... מימי המחתרת... איך פוצצו את מלון המלך דוד, איך כל תושבי 'הנחלאות' ליוו את המחתרת, כיצד הפך רב לחבר בלח"י וחשוב מכל - 'איה הנער?!'. כל זאת ועוד בסיור שבסופו מישהו... ידע יותר מדי... [אפשר לשלב ביקור במוזיאון אסירי המחתרות – בתשלום].
י. 'לכל שיריך אני כינור'– סיור שכולו אווירה. מגוון מסלולים בירושלים, אליהם מתלווה כנר שהוא גם זמר אופרה. הסיור מעוטר בזמר, נגינה ופיוט לכל אורכו. נגינה ושירה - נתנאל זלבסקי.
יא. 'סיפורים מן המשולש' – בירושלים יודעים וגם ידעו לעשות חיים. סיור מיוחד 'במשולש הירושלמי' בעקבות בתי הקפה, המסעדות ומקומות הבילוי של 'ירושלים של פעם'. באיזה בית קפה כיזבו וכיזבו – עד שמילאו ילקוט שלם... כיצד הסתיימה מלחמת 'עראק/תימן' הראשונה?... היכן קיבלו את הבריטים – אבל דחו את קיסינג'ר [פעמיים...] ומי האלנבי שבאמת כבש את ירושלים... סיור אחר ב'משולש הירושלמי'. יש אפשרות לקיים הסיור בלווית הזמרת קרני אלדד ו/או להוסיף קפה ועוגה בבית הקפה הירושלמי המפורסם 'תמול שלשום'.
יב. 'אריות בירושלים' – אריה כי שאג מי לא ירא… סיור מיוחד בעקבות סמלה של העיר. מיהו שליחו של ישוע הנוצרי הצופה על פני העיר החדשה בדמות אריה בעל כנף? מיהם האריות שמעל גבם נשא בגין את נאומיו חוצבי הלבבות? איזה כלב הציל את ירושלים ומה לו ומלך החיות? וכיצד משתלב גור אריה יהודה בכנסייה האתיופית? ניתן לשלב סיור מודרך בגן החיות התנ"כי [מחייב הקפצה ודמי כניסה לגן החיות].
יג. 'לכל בית יש שם' – סיפוריהם של הבתים שבעליהם או גורלם הקנו להם את שמם – הסיפור המיוחד על 'בית מחניים' כפול שתיים. מדוע ריננו אחרי הבעלים של 'בית החבצלת' ומיהי 'לאה'. כל אלה ועוד רבים אחרים בסיור מיוחד בשכונות רחביה וטלביה.
יד. 'קיצור תולדות הזמן' – ללכת מן הסוף - להתחלה... סיור בשכונה הראשונה מחוץ לחומות. לפתור בדרך כמה תעלומות [כך למשל -מה 'שכח' להביא משה מונטיפיורי מאנגליה...], פגישה עם החייל הוותיק ביותר שעודנו עומד ושומר - על ירושלים..., הממצא הארכיאולוגי החשוב בעולם, קפיצה לגיהנום, בירור מי [לא] קבור על הר ציון, סיור ברובע היהודי וסיום - בכותל המערבי.
טו. 'מי יבנה לי בית?' - סיפורה של משפחת בנאי וסיפורים שהם כתבו וסיפרו על עצמם ועל ירושלים עירם. האם קולנוע רקס כבר לא קיים? מתעגעגים לסורמלו? איפה פוגשים את סינמה פרדיסו? מדוע רח' האגס 1 השתנה לעד? ועם קצת מזל אולי אפילו נפגוש את מואיז הקטן... הסיור חולף על פני מרכז העיר, אזור שוק מחנה יהודה [ללא כניסה לשוק] ושכונות הנחלאות.
טז. 'מתוהה למתווה דרך - סיפורו של אצ"ג' - אורי צבי גרינברג, איש של חלום וחזון, סער ומילים. היו שראו בו את 'דוד המלך' - אדמוני עם יפה עיניים - המשורר הלאומי. היו שראו בו בו את ה'סיטרא אחרא' - הצד השני... בסיור נלך בעקבות תחנות בחייו ובשירתו. נתחיל בבית המוקדש לשמו, נעבור דרך בית הרב קוק, נזכיר את המשוררת שאולי אהבה אותו, וגם נלמד איפה המקום הטוב ביותר לחכות למשיח - כשיבוא... כל זאת, ועוד, בסיור מרתק, על איש שמילותיו עודן פורטות על נימי הנפש.
יז. 'אגדה של עיר' – סיור במקום 'המפחיד' ביותר בירושלים – בגיהנום… סיור לאורכו של גיא בן הינום. כיצד הובילו מים לירושלים בימי קדם? מדוע יש בירושלים כביש על שמו של האפיפיור (שלא הסכים להזכיר את ישראל)? נחשוף סודות צבאיים כמוסים ונשמע על להטוטן צרפתי אחד שכל ירושלים חיכתה לראות אותו נופל… וכיצד בכלל הגיע הגיהנום ללבה של ירושלים? ומביקור בגיהנום אפשר רק לעלות – נסיים בכוס קפה ועוגה בבית קפה ירושלמי [אופציה].
יח. 'הייתי בפריז וגם ברומא' - מי עלה למרכבה, ואיך נועלים את האורווה אחרי שגנבו את הסוסים?... כיצד קשורים 'חיילים אלמונים' לבית המלון המפואר ביותר במזרח התיכון? איך הגיע מומיה לוותיקן, ואיזה מלך קבר את בני משפחתו - אחרי שרצח אותם ליד הקונסוליה של צרפת?... וגם - איך איבדה הציונות את השורשים?... סיור מזמר בהשתתפות הזמרת והיוצרת קרני אלדד.
יט. 'יפה שלי' – סיור בשכונה היפיפיה והנחבאת אל הכלים 'מוצררה'. עץ האלה של מונטיפיורי עומד בסמוך לבתולה, שיירה אחת אומללה, בתי אמידים וגם קהילה נוצרית אחת או שתיים [ומי הוא הכלב שהציל את ירושלים?…].
כ. 'צומח, דומם, כפר, עיר'– סיור מיוחד בכפר שהפך לשכונה, היא עין כרם. מלאך אחד עסוק ותינוק המרקד במעי אמו… מהי הכנסייה שצייר האומן ישראלי [עד שהאפיפיור שמע על כך…], איפה התגוררה היהודיה והיכן האוצר?!
ניתן לשל בסיור סדנת בישול ירושלמי [הכנת עלי גפן/מאכלי חוביזה ועוד].
כא. '19 שנים 6 ימים' – סיור בעקבות המצב. כיצד הפכה ירושלים לעיר של "שכונות סביב לה"? מדוע כולם רוצים אותה ולמה אף אחד לא מוכן לוותר. סיור בו נבקר בכמה מן האתרים החשובים מבחינה אקטואלית בירושלים ונלמד קצת על ההיסטוריה והרקע של העיר היפה וגם המשוגעת ביותר בעולם… [הסיור דורש אוטובוס צמוד ואינו מגיע למקומות מסוכנים].
כב. 'ככה לא בונים חומה'– סיור בעקבות השכונות הראשונות שיצאו מן החומות – כיצד הצליח מונטיפיורי לשכנע את היהודים לצאת מן החומות ולמה טחנת הרוח לא פועלת עד היום? איפה קבורה המשפחה של הורדוס? איך שוב דפקו את השחורים? מי היו שבעת המופלאים ואיפה הבית של דוד? סיור במשכנות שאננים, ימין משה, מחנה ישראל, נחלת שבעה ובית דוד.
כג. 'המלך המשיח' – דרכו האחרונה של ישוע הנוצרי. סיור מיוחד בעקבי ה'סיפור האמיתי'. כנסיות הר הזיתים, 'השער של הצנחנים', דרך הייסורים ועוד המון סיפורים. אפשר לשלב גם ביקור בקברים המונומנטאליים של נחל קידרון [יד אבשלום, קבר זכריה וקברי בני חזיר].
כד. 'גוני גוונים' – מיהם חסידים ומדוע התנגדו להם? מה מאפיין שכונה חסידית? ואיך מתלבש ליטאי? מהו פשקוויל ואיך 'מפענחים' אותו? מה עומד מאחורי אורח חייו הייחודי של החרדי? כל אלו בסיור מיוחד בשכונות חרדיות בנחלאות [וקצת מסביב להן]. בתום הסיור הקרנה מיוחדת של סרט 'של חרדים על חרדים' – סרטו של בן ישיבה חרדית ליטאית, שהפיק סרט מרתק ובו החרדים מספרים על עצמם. בסוף הסרט מפגש ודיון פתוח עם חרדי 'בשר ודם'.
כה. 'מארבעה יוצא אחד' – סיור ברובע היהודי בירושלים. נעלה על החומות "בשער החסר" ונרד מהן "בשער המחורר". נפגוש את זה שקבור על פסגת ההר מתחת לחדר האוכל. נשמע כיצד יכולה להיות 'חורבה' הבניין הכי מפואר בירושלים ונבין כיצד יכול נביא לשמש כתב מלחמות… בין לבין נעלה לתצפית "שלושת הרבעים" ונסיים בכותל המערבי. [ניתן לשלב בסיור ביקור באתרים מוסדרים שונים ברובע – הרובע ההרודיאני/הבית השרוף/מנהרות הכותל].
כו. 'מושבניקים' – סיור במושבה הגרמנית בירושלים. הסיפורים שמאחורי הטמפלרים. סיפורי בתים, אנשים ושיכר. השעון הראשון בירושלים. איך עזר המוסד לאתר את בית המרזח, מי
קבור בבית הקברות הטמפלרי ומה לכומר נוצרי ולאוניית המעפילים אקסודוס?
כז. 'סיפורים מן החיים' - הסיפורים המיוחדים שמאחורי מצבות, אנדרטאות ושאר מרעין בישין...
כיצד י' אחת קטנה הציתה מלחמה? מה למדו האדמו"רים מצבא המדינה, מי ביקש להטמן ממש בעבודה וגם - פינה אחת של קסם - ממש בגינה... סיור מיוחד שאחריו מרגישים 'שחזרנו לחיים'...
כח. 'באנו חושך לגרש' – לראות את ירושלים 'באור אחר'. סיור של ימי החנוכה. נשוטט בסמטאות הוותיקות, נשמע את הסיפורים ונכיר את החג ומנהגיו – מי מדליק מה, איפה והכי חשוב – למה?!
ניתן גם לקיים סיורים רבים נוספים בכל חלקי ירושלים ולערוך סיורים בעקבות דמויות ולרגל מועדים שונים: יום ירושלים, חג המולד וכו'.
לקבוצות מאורגנות: אפשרות לסיוע בהזמנת מסעדות, סדנאות ופעילויות ברחבי העיר
סדנאות שוקולד, מוזיקה, ביקורים במעלית הזמן ועוד אטקרציות.
סיורים מחוץ לירושלים:
א. 'שודדים על אם הדרך' – מה לארון הברית ולכפר מוסלמי? מה לאלוף הראשון בצה"ל וליישוב חרדי? מה למרים הקדושה ולנזירה קדשה? ולא פחות חשוב – הפעם הראשונה של כביש אגרה. סיור מיוחד בכפר אבו גוש, בדרך לירושלים. אופציה לסיום קפה ובקלאוה [אופציה]. סיור ברכבים פרטיים.
ב. 'גיבורים בעל כורחם' – סיור מרתק ב'התנחלות ספרדית' מתובלת בתמימות מקומית... וטיול מעל ומתחת... לפני האדמה בעירם של בני החורין – היא בית גוברין – כיצד הפך הגלדיאטור לאיש התנ"ך, איך מעלימים מיסים והיכן מתנים אהבים...
ג. 'אבן נייר ומספריים' – סיור מרתק בין אומנים, יקבים ונופים. ארץ יהודה היא 'טוסקנה של המזרח'. נופים קסומים המנוקדים ביישובים שנדמה לעיתים כאילו קפא בהם הזמן מלכת מחד ובהם אומנות עכשווית מאידך. סיור מיוחד שאפשר לשנות... פעם לטייל מעל האדמה ופעם מתחתיה. פעם לבקר נפח ופעם צורף. אפשר לשמוע מוסיקה, לאכול אוכל כורדי אמיתי או להרים כוסית של יין איכותי. [תשלום לאתרים]. מסלול מומלץ כולל ביקור במוזיאון נוסטלגי מיוחד במינו, נפח שעושה להטים בברזל וסיור קסום מתחת לפני האדמה.
ד. 'על ראש הגבעה' – עומד מגדל צדק – ומי גר מתחת לצדק? כיצד הפך הממון לפנתיאון? ואיזה רומאי טמון בתוך ארמון? סיור מרתק במגדל צדק, ראש העין, חרבת מזור, בית הקברות של עינת ועוד [תשלום עבור המוזיאון למורשת יהדות תימן בראש העין].